Sfaturi practice despre cum sa cureti bijuteriile de argint

curatare bijuterii argint

Argintul este un metal versatil foarte frumos si placut, luciul discret adauga o nota de eleganta celui care il detine si il foloseste, fie ca vorbim aici despre bijuterii, tacamuri si alte obiecte confectionate din acest material deosebit.

Din pacate acest metal este si foarte fragil si sensibil, acesta se murdareste si se pateaza foarte repede si mai ales isi pierde luciul. De asemenea misiunea de a curate aceste obiecte dragi poate fi foarte complicate si putin infricosatoare deoarece trebuie sa fim foarte atenti sa nu le stricam. Foarte important: nu trebuie sa fii argintar ca sa cureti bijuteriile de argint, astfel va recomandam urmatorii pasi:

1. Curatati bijuteriile de argint cu o carpa moale din bumbac 100%, nu trebuie ca carpa sa fie umeda. Curatati folosind o miscare dreapta mai degraba decat circular. Aceasta este o metoda foarte la indemana si este adresata petelor si murdariei usoare.

2. Daca obiectele de argint sunt foarte murdare si este neaparata nevoie de o curatare profunda umpleti un bolc cu jumatate de ceasca de apa calda, adaugati cateva picaturi de detergent de vase lichid si lasati bijuteriile in aceasta solutie timp de 2 minute. Scoateti bijuteriile dupa 2 minute si incepeti sa le curatati cu o carpa curate si uscate moale si din bumbac 100%. Clatiti-l cu apa  curata si uscati piesa cu o carpa din bumbac curata. Aceasta metoda este pentru un nivel de murdarie de intensitate medie.

3. Puteti incerca sa curatati obiectele voastre din argint folosind un aspirator de metal non abraziv si o carpa moale din bumbac 100%, aveti grija c ca acea carpa sa nu fie umeda. Dupa ce pata s-a indepartat clatiti obiectele din argint sub apa calda si uscatile prin stergere cu o carpa curata din bumbac.

Speram ca au fost de ajutor aceste informatii si sfaturi practice despre cum sa cureti bijuteriile de argint.

 

 

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>