Sase pasi pentru machiajul zilnic

Make_up_more11

Poate ca nu mai am activitati exterioare foarte diversificate in fiecare zi de cand sunt mama cu norma intreaga, dar asta nu ma opreste sa simt nevoia sa arat bine, fie ca ies cu cei mici in parc, fie ca mergem cu prietenii la o terasa sau ca ajung la un eveniment. Si atunci, inainte sa ies din casa am cativa pasi de la care nu ma abat niciodata, pentru ca tenul meu sa arate impecabil si pentru ca machiajul sa inlature urmele oboselii.

Pasul 1 – exfolierea tenului – folosesc cel mai adesea crema profund exfolianta de la Caudalie, care pregateste foarte bine fata pentru un machiaj care sa adere perfect.

Pasul 2 – hidratarea – niciodata nu sar peste acest pas, iar produsul meu preferat este Creme Riche Hydratation Intense 24 h, de la Yves Rocher.

Pasul 3 – odata fata pregatita pentru machiaj (asta insemnand ca tenul este perfect neted si hidratat) urmeaza aplicarea fondului de ten. Aici eu folosesc o combinatie intre doua fonduri de ten: Max Factor Lasting Performance (nuanta 101 Ivory Beige) si L’Oreal Lumi Magique (nuanta R2 Porcelain Rose). Evident, atentia maxima la detalii se impune in aplicarea fondului de ten, mai ales pe zonele cu riduri si pe linia barbiei. Aplic apoi o pudra pulbere foarte usoara de la Yves Rocher, gama Luminelle.

Pasul 4 – Eyeliner-ul negru sau maro (pentru mine Effet Smoky de la Bourjois functioneaza       perfect), aplicat la baza genelor superioare si inferioare, pentru un contur perfect, este completat de un fard nude, de cele mai multe ori (iar pentru evenimente aleg culori mai speciale, adecvate tinutei si evenimentului).

Pasul 5 – Niciun machiaj nu va arata bine fara o nuanta discreta de blush (Masters Colors Couler Joues no. 12), aplicat pe linia pometilor si… doar “pour les connaisseurs” – pe linia maxilarului, atunci cand vrem sa estompam anumite defecte ale formei fetei. Folosesc intotdeauna o pensula mare, din par natural, moale.

Pasul 6 – Gloss-ul/Rujul – in functie de dispozitie, eveniment sau tinuta. De cele mai multe ori voi alege un gloss transparent, cu o usoara tenta de roz (Dior Addict).

 

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>