Ritualul meu de ingrijire a parului

ingrijirea-parului

Daca in urma cu cativa ani nu realizam importanta capitala pe care o are parul in look-ul general al unei femei, a venit vremea sa recunoastem nu numai ca parul completeaza look-ul, ci – mai mult decat atat – ca il defineste. La ce bun un machiaj perfect, daca ne prezentam cu un par decolorat, slinos, lipsit de volum sau tern, cu o coafura facuta in graba sau chiar deloc?

Asadar, iata cum am eu grija de parul meu, o data la doua zile. Pentru ca nu, nu este adevarat ca iti dauneaza daca te speli mai des de o data pe saptamana pe par. Daca o faci cu produsele potrivite, nimic nu iti va fi daunator, ci dimpotriva.

Pentru ca majoritatea dintre noi, am ales sa ne vopsim parul, alegerea cea mai importanta este un sampon protector si potentiator de culoare. Eu folosesc Vitamino Color de la L’Oreal Professionnel si Absolut Repair Cellular de la acelasi producator. Mai exact, prima spalare este cu Absolut Repair si a doua cu Vitamino Color, avand astfel cuplul perfect reparare – stralucire, pentru parul vopsit. Urmeaza o masca – absolut necesara. Folosesc aceleasi game ale lui L’Oreal Professionnel, Vitamino Color si Absolut Repair – dar alternativ. Dupa uscarea parului in prosop, cel mai adesea folosesc un produs leave-in, care sa faca parul mai usor de descurcat si care sa ii confere protectie pentru instrumentele de coafat. Pentru ca prefer parul drept, folosesc foarte des placa pentru intinderea parului si de aceea nu imi lipseste niciodata Iron Finish, tot de la L’Oreal Professionnel, un produs pentru modelarea termica a parului, ce ii confera in acelasi timp si protectie pentru temperaturile ridicate cu care intra in contact. Iar la final, dupa coafare – pentru ca, desigur, detaliile chiar conteaza! – aplic pe intregul par, neuitand de varfuri! – un produs uleios, de data aceasta de la Kerastase – Elixir Ultime.

Pentru ca sunt mai multe variante ale acestui produs, eu aleg intotdeauna varianta pentru par vopsit., un ulei parfumat, pentru stralucire si luminozitate. Mare atentie la cantitatile folosite, caci – la fel ca in toate privintele – de la sublim la ridicol nu e decat un pas!

 

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>