Machiajul relaxat de vara

machiaz_relaxant

Un look relaxat, pentru zi, mai ales daca vorbim de zilele de vara, este o conditie esentiala daca vrem sa aratam bine. Evident, un look relaxat nu inseamna fara machiaj deloc, ci mai degraba presupune renuntarea la machiajul excesiv, la acoperirea 100% de care cele mai multe dintre noi abuzam, mai ales iarna.

Daca in sezonul rece tendinta generala este sa optam pentru un fond de ten mai greyum cu acoperire 100%, rezistent la transfer, vara idea ar fi sa optam pentru un fond de ten cat mai fluid, care matifiaza tenul dar o face lejer, discret, fara sa incarce. Fondul de ten fluid sau un bb cream (beaty balm) pot fi folosite si fara finishul pe care il confera pudra pulbere. Neaparat urmeaza un blush in culori care amintesc de bronz, asta si pentru ca maimultca sigur la un anumit moment in vara ne vom bronza. Putem opta pentru blush bronzant sau pentru o pudra pulbere bronzanta. In ceea ce priveste machiajul ochilor, daca simtim neaparat nevoia de contur o putem facem, dar poate reusim sa evitam eternul negru. In rest, un mascara negru care sa accentueze lungimea si curbarea genelor este ideal, completat de un gloss, fie nude, fie intr-o nuanta de roz natural sau piersica.

Seara, lucrurile stau altfel, mai ales in ceea ce priveste culoarea, nu si texturile. Daca ziua alegem sa nu incarcam fata cu culori inutile, seara putem opta pentru un machiaj al ocjilor in culori mai indraznete. Aplicam initial un fond de ten, acelasi fond de ten fluid, dar peste aplicam de aceasta data neaparat o pudra pulbere, fie intr-o culoare naturala, fie o pudra bronzanta, apoi un blush cu effect bronzant sau cu particule sidefate. Urmeaza machiajul ochilor, cu un contur negru misterios, iar apoi fie un smoky eyes, fie un machiaj colorat si neaparat doua sau chiar trei straturi de mascara, evident tinand cont ca genele sa ramana separate si frumos curbate, nu ingreunate de cantitatea de mascara. Pentru buze putem alege un gloss,dar de aceasta data unul colorat. Desi nu multe dintre noi indraznim sa folosim gloss-ul rosu, acesta confera fara indoiala un look foarte sexy pentru oricine.

 

    Leave a reply

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>